đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Vad jag anvÀnder: Quitter

| | | LĂ€stid: 1 minuter (1326 tecken)

SkrÀmdump som visar Quitter och tvÄ program som ska stÀngas ner efter tio minuters inaktivitet.

Marco Arment Àr en amerikansk utvecklare som gjort tvÄ av de program jag anvÀnder allra mest i min omvÀrldsbevakning: Poddspelaren Overcast och lÀs-senare-lösningen Instapaper.

Hans senaste program Àr mycket enklare men kan ÀndÄ ha stor betydelse för hur mycket jag fÄr gjort pÄ jobbet.

Jag försöker hÄlla mig borta frÄn e-posten i början av varje arbetsdag. Ofta gÄr det bra. Men nÀr jag efter nÄgon timme eller tvÄ pÄ jobbet startar Mailmate för att se vad som dykt upp i inkorgen glömmer jag ofta att stÀnga e-postprogrammet igen efterÄt.

Och trots att jag slagit av notifieringar för att e-postprogrammet inte ska göra sig pÄmint Àr det ÀndÄ alldeles för lÀtt att titta förbi i inkorgen dÄ och dÄ.

Det Àr hÀr Quitter, Arments senaste program, Àr till hjÀlp.

Quitter hÄller koll pÄ hur lÀnge jag lÀmnat Mailmate oanvÀnt och stÀnger efter tio minuter e-postprogrammet. Det hÀr kan spara ström, men för det anvÀnder jag Endurance.

För mig Àr den stora vinsten med Quitter att fÄ bort program som pockar pÄ uppmÀrksamhet ur mitt synfÀlt.


Det hÀr Àr ett inlÀgg i Ärets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlÀgg varje dag under 100 dagar i strÀck, med start den första mars. Jag Àr med för första gÄngen och har bestÀmt mig för att skriva 100 inlÀgg som hjÀlper dig att anvÀnda din dator pÄ ett smartare sÀtt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa nÄgot av det jag skriver kan du prenumerera pÄ mejllistan hÀr nedan. Eller lÀgga till min webbplats i din RSS-lÀsare.

LÀnkar till alla mina tips hittar du hÀr.

[et_bloom_inline optin_id=optin_9]