Det spelar ingen roll hur bra batteri din bärbara dator har. För eller senare hamnar du ändå i energinöd. Endurance är ett litet program som hjälper mig att krama ur lite extra ur min Macbooks batteri.

När laddningsnivån når ett visst tröskelvärde – jag har valt 50 procent av full laddning – börjar Endurance jobba. Programmet drar automatiskt ner ljusstyrkan på skärmen, gömmer program som kör i bakgrunden, håller ett vakande öka på Flash och andra program som inte vill uppföra sig och ser till att processorn kör lite långsammare.

Enligt utvecklaren blir effekten upp till 20 procent längre driftstid på batteri. Vad resultatet är för mig vet jag inte, men bättre blir det i alla fall.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.