đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Vad jag anvÀnder: Drafts

| | | | LĂ€stid: 2 minuter (1824 tecken)

SkrÀmdump av appen Drafts.

Eftersom min mobiltelefon nÀstan alltid finns pÄ armlÀngds avstÄnd fungerar den utmÀrkt som anteckningsblock. IstÀllet för att sprida ut tankar som dyker upp i stunden pÄ de papperslappar som rÄkar finnas i nÀrheten Àr det bÀttre att anvÀnda mobiltelefonen.

Men i vilken app?

Ibland direkt i det program dÀr tankarna hör hemma. Omnifocus om det Àr en uppgift eller ett embryo till ett projekt, Ulysses om det Àr början pÄ en text som ska skrivas.

Men oftast anvÀnder jag Drafts.

Tanken med Drafts Àr fungera just som ett fÄngstnÀt för flyende tankar. Men till skillnad frÄn de anteckningsappar som brukar komma med telefonen har Drafts flera fördelar.

Den viktigaste Àr att Drafts gÄr att koppla till andra appar i mobilen. Jag kan lÀtt skicka en anteckning vidare till Omnifocus eller Ulysses. Eller Facebook, Twitter, som ett mejl eller sms till förinstÀllda mottagare. Eller spara som en textfil pÄ Dropbox, direkt i den katalog dÀr jag har alla mina lösa artikelidéer. Och massa andra funktioner.

Tack vare app-kopplingar, filtermöjligheter, makron frĂ„n Textexpander, stöd för Markdown och annat behöver jag i förvĂ€g inte fundera pĂ„ var nĂ„got som dök upp i huvudet hör hemma. IstĂ€llet kan jag se till att sĂ„ snabbt som möjligt skriva ner det och sen, nĂ€r tid finns – veckogenomgĂ„ngen, enkelt stoppa in det pĂ„ rĂ€tt stĂ€lle.

En annan vÀldigt stor fördel som ocksÄ kopplar till möjligheten att snabbt skriva ner och sen fortsÀtta med det jag hÄll pÄ med Àr att Drafts i jÀmförelse med mÄnga andra appar i mobilen startar blixtsnabb.

AnvÀnder du en iPhone och jobbar mycket med text har Drafts en given plats pÄ telefonens startskÀrm.


Det hÀr Àr ett inlÀgg i Ärets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlÀgg varje dag under 100 dagar i strÀck, med start den första mars. Jag Àr med för första gÄngen och har bestÀmt mig för att skriva 100 inlÀgg som hjÀlper dig att anvÀnda din dator pÄ ett smartare sÀtt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa nÄgot av det jag skriver kan du prenumerera pÄ mejllistan hÀr nedan. Eller lÀgga till min webbplats i din RSS-lÀsare.

LÀnkar till alla mina tips hittar du hÀr.

[et_bloom_inline optin_id=optin_9]