🛠️ Just nu pågår en större helrenovering här. Om du hittar något som inte fungerar som det ska får du gärna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

På dina att göra-listor är målen viktigare än vägen dit

| | | Lästid: 1 minuter (1441 tecken)

Din projekt måste brytas ner i sina beståndsdelar, predikar effektivitetsgurun David Allen. I sak har han givetvis rätt. Och det är också något som de flesta instinktivt förstår.

Jag kan inte skriva en artikel om jag inte först får en redaktör att nappa, bokar in och gör intervjuer, bollar vinkel med min redaktör och stolpar upp texten.

Till skillnad från David Allen tror jag inte att det är nödvändigt att skriva upp alla de små stegen på vägen på en lista. Däremot tror jag absolut att det finns tillfällen då det är en bra idé att göra det.

Min erfarenhet är att det väldigt ofta går att strunta i de enskilda uppgifterna och istället nöja sig med två listor:

Börja där – och låt listorna bli mer detaljerade när du känner att de tjänar på det.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.

[et_bloom_inline optin_id=optin_9]