đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Vad jag anvÀnder: Microsofts ergonomiska tangentbord

| | | LĂ€stid: 2 minuter (1520 tecken)

Microsofts ergonomiska tangentbord.

NÄgonstans visste jag givetvis att pekfingervalsen inte var det mest effektiva sÀttet att skriva pÄ. Jag ville skriva snabbare, för att hinna med fler texter, men ocksÄ för att kunna hÄlla jÀmna steg med dem jag intervjuar.

Men hur skulle jag göra för att lÀra mig att skriva med riktig fingersÀttning? Jag testade nÄgot program för att trÀna fingersÀttningen, men det kÀndes aldrig som om det skulle funka.

VÀrkande handleder visade sig vara det första steget mot en lösning. En ergonom föreslog för mÄnga Är sedan att jag skulle testa ett ergonomiskt tangentbord. Jag köpte ett Natural Keyboard frÄn Microsoft. Och Àgnade sen en vecka Ät att svÀra över hur lÄngsamt jag skrev och hur mÄnga fel det blev.

Tangentbordets fysiska utformning, “knĂ€ckt” pĂ„ mitten och en lutning Ă„t respektive sida, lĂ€mnar inget utrymme för alternativ. Skriver man pĂ„ ett sĂ„nt hĂ€r tangentbord, dĂ„ gör man det med korrekt fingersĂ€ttning.

Det tog nÄgon vecka, sen visste alla fingrar vilken uppgift de har.

Jag har ingen aning om hur mÄnga modeller av ergonomiska tangentbord frÄn Microsoft jag hunnit avverka sedan dess, men just nu Àr det ett Sculpt Ergonomic som stÄr pÄ mitt skrivbord.

(Ett annat sÀtt att skriva mer pÄ kortare tid Àr att anvÀnda makron för textsnuttar du skriver ofta.)


Det hÀr Àr ett inlÀgg i Ärets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlÀgg varje dag under 100 dagar i strÀck, med start den första mars. Jag Àr med för första gÄngen och har bestÀmt mig för att skriva 100 inlÀgg som hjÀlper dig att anvÀnda din dator pÄ ett smartare sÀtt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa nÄgot av det jag skriver kan du prenumerera pÄ mejllistan hÀr nedan. Eller lÀgga till min webbplats i din RSS-lÀsare.

LÀnkar till alla mina tips hittar du hÀr.

[et_bloom_inline optin_id=optin_9]