🛠️ Just nu pågår en större helrenovering här. Om du hittar något som inte fungerar som det ska får du gärna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Fyra nya (och ett gammalt) sätt att hitta intressanta länkar

| | | Lästid: 2 minuter (2094 tecken)

Fyra nya sätt att hitta intressanta länkar på webben. Och ett lite äldre tips, som bonus.

Jag har under den senaste veckan snubblat över ett antal nya sätt att hitta intressanta länkar. Vi tar dem i tur och ordning.

Nyhetsbrev från Nuzzel #

Nuzzel har jag redan lovordat. Om du är flitig twitteranvändare (eller rättare sagt twitteranvändare över huvud taget, icke-flitiga dito har sannolikt ännu större glädje av tjänsten) tycker jag att du ska börja använda Nuzzel direkt.

Grundtanken med Nuzzel är enkel. Du är vän med och följer personer som du av en eller annan anledning är intresserad av. Och om många av dem länkar till samma sida eller artikel på nätet, då är sannolikheten åtminstone hyfsat stor för att även du ska tycka att den är intressant.

Den nya funktionen hos Nuzzel är ett nyhetsbrev som baserar sig på vad andra ser för länkar på Twitter. Tanken är ungefär så här: Person X har bra koll och följer säkert personer som också har bra koll. Då borde X få se massor av bra länkar. Men vilka?

Nuzzels nyhetsbrev levererar svaret på den frågan.

Personliga rekommendationer hos Pocket #

Pocket är en tjänst för att spara artiklar man inte hinner läsa nu direkt till ett senare tillfälle. (Själv använder jag dock Instapaper som har samma funktion sedan tidigare.) Och när man väl läst något intressant finns nu möjligheten att med ett klick rekommendera andra att ta en titt på samma artikel. Genom att låta Pocket titta igenom ditt Twitter- eller Facebook-konto hittar den personer du redan har en koppling till och som också använder Pocket. Följ dem du är intresserad av för att få deras rekommendationer.

Senaste nytt i varje ny webbläsarflik #

TLDR är en förkortning för too long, didn’t read men också namnet på en tjänst från serieentreprenören Jason Calacanis. Det handlar om en redaktion som väljer ut intressanta, viktiga eller roliga nyheter, skriver en kort sammanfattning och sedan publicerar det i en sammanställning som dyker upp varje gång du öppnar en ny flik i webbläsaren Chrome. Alternativt i form av en iPhone-app.

Från samma gäng kommer också Inside.

Refind för de teknikintresserade #

Och slutligen en länkdelningstjänst som – åtminstone för stunden – främst verkar vara något för de mer teknikintresserade: Refind.

Bonus-tipset: Instapaper Daily och Instapaper Weekly #

Inte nya, men ändå värda att nämna, är Instapaper Daily och Instapaper Weekly. En gång om dagen respektive en gång i veckan visar Instapaper upp vad som är mest läst för tillfället. För att kunna ta del av Instapaper Weekly måste du vara användare och slå på e-postutskicket i inställningarna.