đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Evri vill hitta artiklarna som intresserar dig

| | | | | LĂ€stid: 1 minuter (955 tecken)

VÄren 2008 testade jag dÄ hajpade Twine. Med hjÀlp av sprÄkanalys skulle webbtjÀnsten hjÀlpa anvÀndarna att skapa ordning och reda bland sparade artiklar, webbsidor och andra dokument. "Lovande" skrev jag om tjÀnsten dÄ, men mer Àn lovande blev Twine aldrig. För ett och ett halvt Är sedan köptes tjÀnsten av Evri. Jag testade som hastigast, men sÄg inget som lockade.

Det gör jag dÀremot idag, nÀr Evri lanserar en iPad-app som ska konkurrera med bland andra Flipboard och Zite. Kvar i bakgrunden finns sprÄkanalysen, nu anvÀnds den för att samla artiklar frÄn webben i olika kategorier, vilka presenteras pÄ ett snyggt sÀtt i appen.

Jag anvÀnder sedan tidigare bÄde Zite och Flipboard, nÀstan dagligen. I kombination med de RSS-flöden jag prenumererar pÄ Àr de utmÀrkta för att upptÀcka nyheter som ligger utanför de kÀllor jag annars skulle kollat, eller för att fÄ ytterligare infallsvinklar pÄ de stora nyheterna. Som ett av mÄnga sÀtt att försöka bryta mig ut ur filterbubblan.

Evri ser, efter en hastig titt, ut som ytterligare ett bra komplement. Ska dessutom bli spÀnnande att se om ryktena om Google Propeller stÀmmer.