När jag föreläser om omvärldsbevakning är ett av mina råd att aldrig överskatta sin förmåga att hitta tillbaka till artiklar man en gång läst på nätet. Efter att ha läst något intressant, som du tror att du kan ha glädje eller nytta av i framtiden – skapa en egen kopia av texten, på din egen hårddisk. Texter kan avpubliceras eller konkurreras ut av annat i sökresultaten. Att skapa egna kopior av sånt du tror att du kommer ha glädje av i framtiden är därför att göra dig själv en stor tjänst. Med kopplingen till Dropbox har Inoreader gjort den processen väldigt enkel.
RSS-läsaren Inoreader har fått Dropbox-koppling. Och för dig som använder RSS i din omvärldsbevakning är det en riktigt bra nyhet.
När jag föreläser om omvärldsbevakning är ett av mina råd att aldrig överskatta sin förmåga att hitta tillbaka till artiklar man en gång läst på nätet. Efter att ha läst något intressant, som du tror att du kan ha glädje eller nytta av i framtiden – skapa en egen kopia av texten, på din egen hårddisk. Texter kan avpubliceras eller konkurreras ut av annat i sökresultaten. Att skapa egna kopior av sånt du tror att du kommer ha glädje av i framtiden är därför att göra dig själv en stor tjänst.
Med kopplingen till Dropbox har Inoreader gjort den processen väldigt enkel: Efter att länkat Inoreader till ditt Dropbox-konto kommer en Dropbox-ikon dyka upp efter varje artikel i RSS-läsaren. Med ett klick där skapas ett pdf-dokument i Inoreaders egen mapp på Dropbox och därmed hamnar artikeln också på din egen dators hårddisk. Sen tidigare har Inoreader liknande funktioner för både Evernote och Onenote.
Det du tror att du vill läsa #
Men kopplingen mellan Dropbox och Inoreader är inte bara användbar för det du tror att du kanske har glädje av i framtiden. Den kan också vara ett enkelt sätt att automatiskt skapa pdf-kopior av utvalda texter. En av Inoreaders finesser är nämligen en avancerad regelfunktion.
Den gör det möjligt att vaska fram guldkorn om du prenumererar på många RSS-flöden som publicerar mycket. Här går att söka efter ord, författare, bilder och annat på många olika sätt.
Och med Dropbox-kopplingen går det nu att skapa pdf-versioner av de dokument som matchar sökningarna. Det här kan till exempel vara användbart i organisationer där inte alla använder RSS: Skapa regler som matchar organisationens behov och dela din Dropbox-mapp med dina kollegor så har du automatiserat åtminstone en liten del av er omvärldsbevakning.