đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Inoreader-tips: Skapa pdf-kopior av sÄnt du vill spara

| | | | | LĂ€stid: 2 minuter (1572 tecken)

NĂ€r jag förelĂ€ser om omvĂ€rldsbevakning Ă€r ett av mina rĂ„d att aldrig överskatta sin förmĂ„ga att hitta tillbaka till artiklar man en gĂ„ng lĂ€st pĂ„ nĂ€tet. Efter att ha lĂ€st nĂ„got intressant, som du tror att du kan ha glĂ€dje eller nytta av i framtiden – skapa en egen kopia av texten, pĂ„ din egen hĂ„rddisk. Texter kan avpubliceras eller konkurreras ut av annat i sökresultaten. Att skapa egna kopior av sĂ„nt du tror att du kommer ha glĂ€dje av i framtiden Ă€r dĂ€rför att göra dig sjĂ€lv en stor tjĂ€nst. Med kopplingen till Dropbox har Inoreader gjort den processen vĂ€ldigt enkel.

IMG_7101

RSS-lÀsaren Inoreader har fÄtt Dropbox-koppling. Och för dig som anvÀnder RSS i din omvÀrldsbevakning Àr det en riktigt bra nyhet.

NĂ€r jag förelĂ€ser om omvĂ€rldsbevakning Ă€r ett av mina rĂ„d att aldrig överskatta sin förmĂ„ga att hitta tillbaka till artiklar man en gĂ„ng lĂ€st pĂ„ nĂ€tet. Efter att ha lĂ€st nĂ„got intressant, som du tror att du kan ha glĂ€dje eller nytta av i framtiden – skapa en egen kopia av texten, pĂ„ din egen hĂ„rddisk. Texter kan avpubliceras eller konkurreras ut av annat i sökresultaten. Att skapa egna kopior av sĂ„nt du tror att du kommer ha glĂ€dje av i framtiden Ă€r dĂ€rför att göra dig sjĂ€lv en stor tjĂ€nst.

Med kopplingen till Dropbox har Inoreader gjort den processen vÀldigt enkel: Efter att lÀnkat Inoreader till ditt Dropbox-konto kommer en Dropbox-ikon dyka upp efter varje artikel i RSS-lÀsaren. Med ett klick dÀr skapas ett pdf-dokument i Inoreaders egen mapp pÄ Dropbox och dÀrmed hamnar artikeln ocksÄ pÄ din egen dators hÄrddisk. Sen tidigare har Inoreader liknande funktioner för bÄde Evernote och Onenote.

Det du tror att du vill lÀsa #

Screen Shot 2015-12-07 at 15.10.48 Men kopplingen mellan Dropbox och Inoreader Àr inte bara anvÀndbar för det du tror att du kanske har glÀdje av i framtiden. Den kan ocksÄ vara ett enkelt sÀtt att automatiskt skapa pdf-kopior av utvalda texter. En av Inoreaders finesser Àr nÀmligen en avancerad regelfunktion.

Den gör det möjligt att vaska fram guldkorn om du prenumererar pÄ mÄnga RSS-flöden som publicerar mycket. HÀr gÄr att söka efter ord, författare, bilder och annat pÄ mÄnga olika sÀtt.

Och med Dropbox-kopplingen gÄr det nu att skapa pdf-versioner av de dokument som matchar sökningarna. Det hÀr kan till exempel vara anvÀndbart i organisationer dÀr inte alla anvÀnder RSS: Skapa regler som matchar organisationens behov och dela din Dropbox-mapp med dina kollegor sÄ har du automatiserat Ätminstone en liten del av er omvÀrldsbevakning.