🛠️ Just nu pågår en större helrenovering här. Om du hittar något som inte fungerar som det ska får du gärna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Programmet som låter dig lägga ett bokmärke i ljudboken

| | | Lästid: 1 minuter (952 tecken)

Gratisprogrammet Audio Book Binder ser verkligen inte mycket ut för världen. Men det gör precis det jag ville – förvandlar en hög mp3-filer till en ljudbok som min iPhone kan lägga bokmärken i. Dessutom är det superlätt att använda.

"Är det någon som kommer ihåg var vi var?"

Frågan brukar ställas från framsätet, förhoppningen är att något av barnen i baksätet ska komma ihåg. Men så är det väldigt sällan.

Frågan gäller ljudboken som vi lyssnar på när vi åker bil.

Det finns speciella ljudboksformat där telefonen själv håller koll på var vi är. Men väldigt många av barnböckerna har jag själv rippat från cd. Resultatet är då en samling mp3-filer. Och till skillnad från ljudböcker saknas bokmärken för mp3-filer.

Men givetvis finns det en lösning (det finns säkert fler, men den här fungerade bra för mig): Gratisprogrammet Audio Book Binder.

Det ser verkligen inte mycket ut för världen, men gör precis det jag ville – förvandlar en hög mp3-filer till en ljudbok som min iPhone kan lägga bokmärken i. Dessutom är det superlätt att använda.

Installera från iTunes Store. Starta programmet. Dra över mp3-filerna som hör till ljudboken från iTunes. Klicka på Bind. Vänta på resultatet. Dra in ljudboksfilen i iTunes och synka slutligen din telefon.

Om någon läsare har tips på liknande program för Windows och/eller Android-lurar, lämna gärna en kommentar!