🛠️ Just nu pågår en större helrenovering här. Om du hittar något som inte fungerar som det ska får du gärna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Sprid ut dina Wordpress-inlägg i tiden – automatiskt

| | | | Lästid: 2 minuter (1501 tecken)

Publish to schedule

Det är inte självklart att ett färdigskrivet blogginlägg ska publiceras med en gång. Länktipsen här på min webbplats är ett typexempel. Jag skriver ofta flera åt gången, men vill sprida ut dem i tid. Det går att göra genom att välja dag och klockslag för hand – eller så låter man ett plugin ta hand om saken.

Länktipsen kommer hit via bokmärkestjänsten Pinboard. Där skapar jag bokmärken, bland annat till saker jag vill tipsa om. Jag skriver en kort text och ser till att länktips är med som en av taggarna.

Nästa steg sköter Ifttt, som jag bland annat låter skapa nya utkast här på bloggen av alla nya bokmärken taggade med länktips.

Sen återstår att skriva klart min kommentar till länken och att publicera inlägget.

Ambitionen är att gå igenom utkastet som Ifttt har skapat i Wordpress varje dag. I verkligheten blir det några gånger per vecka. Det innebär att det ofta ligger ett par nya länktips och väntar. När jag skrivit min kommentar vill jag därför inte publicera med en gång, eftersom det skulle skapa ett väldigt ojämnt tempo. Istället vill jag sprida ut inläggen i tiden.

Länge gjorde jag det för hand, genom att välja dag och klockslag. Men det tröttnade jag på för någon månad sedan. “Det måste finnas någon som utvecklat ett tillägg som löser det här automatiskt” tänkte jag.

Och mycket riktigt, det fanns ett par olika att välja på. Jag fastnade för Publish to Schedule.

Med Publish to Schedule har jag ställt in hur många inlägg jag vill publicera varje dag och mellan vilka klockslag. När jag trycker på Publicera så dyker mina nya blogginlägg inte längre upp direkt. Istället schemaläggs de till närmast lediga publiceringstillfälle. Är jag inte nöjd kan jag sedan gå in och ändra för hand, eller publicera direkt.

Lite mindre tid på tråkig administration, lite mer tid att läsa och skriva.