🛠️ Just nu pågår en större helrenovering här. Om du hittar något som inte fungerar som det ska får du gärna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Var tredje nätanvändare besöker Amazons servrar varje dag

| | | Lästid: 1 minuter (749 tecken)

Enligt GigaOM, som hänvisar vidare till ett blogginlägg hos Deepfield Network, besöker var tredje nätanvändare Amazons servrar varje dag. Inte för att köpa böcker, utan för att använda någon annan nättjänst.

Att Amazons molntjänster är en jätteframgång är ingen hemlighet. Däremot är det nog få som är medvetna om hur många av tjänsterna de dagligen använder som faktiskt driftas av Amazon. Dropbox är ett typexempel. Instagram ett annat.

Under några vårveckor har jag jobbat med research för Ny Tekniks och Affärsvärldens lista över Sveriges 33 hetaste, unga teknikföretag. Det har inneburit åtskilliga intervjuer med svenska entreprenörer – som väldigt ofta innehållit referenser till Amazon.

Amazons molntjänster ses som ett av de enklaste sätten att idag få en stabil och ekonomisk driftsmiljö för sina nättjänster. Och lite i skymundan gör detta Amazon till en verklig nätjätte.