đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

The Astonishing Tribe uppköpta - mina texter om TAT

| | | | LĂ€stid: 1 minuter (1027 tecken)

The Astonishing Tribe, TAT, blir kanadensiskt. Sydsvenskan var först med det som Àr dagens stora svenska it-nyhet. Köpare Àr att Research In Motion, som utvecklar Blackberry-telefonerna. De vill ha malmöföretagets kompetens för att vÀssa sin konkurrenskraft gentemot Apple och Google.

2008 skrev jag om TAT för första gÄngen, Ätminstone hittar jag ingen Àldre artikel i arkivet just nu. DÄ handlade det om uppdraget frÄn Google, att ge Android ett snyggt utseende. Samma Är skrev jag om hur TAT skapat en intern inkubator för att behÄlla innovationskraften i företaget.

Sommaren 2009 började den första Android-telefonen, HTC Magic, att sÀljas i Sverige. DÄ skrev jag Äterigen om TAT:s arbete med Android, och Hampus Jakobsson, en av företagets grundare, avslöjade att de första hade tackat nej nÀr de fick frÄgan om att jobba med Googles operativsystem. Och i vÄras handlade det om TAT:s expansioner in i andra branscher, just dÄ var aktualiteten avtal med företag i fordonsindustrin.

Det ska blir intressant att följa vad företagets drygt 150 anstÀllda kan göra för RIM.

Uppdatering: Nu Àr köpesumman offentlig, en bit över 800 miljoner kronor, och Mobil Business har fÄtt fler svar frÄn Charlotta Falvin om affÀren.