Om Anders Thoresson

Teknik, naturvetenskap, entreprenörskap och samhällsfrågor. Det är ämnesområden som ofta berörs i de texter som lämnar min dator. Men det kan vara ur väldigt olika aspekter.

Ibland ett test av en ny telefon. Eller ett försök att visa hur den tekniska utvecklingen kan påverka en hel bransch. Ett reportage från klassisk basindustri som använder ny teknik för att effektivisera underhållet. Eller hur ett litet innovationsföretag anpassar sig till framgångarna och växer in i den nya rollen.

Allt oftare handlar mina artiklar om hur teknikutvecklingen, i första hand den som rör internet och annan IT, påverkar oss människor och samhället vi lever i.

Några saker har däremot alla artiklar gemensamt: De når redaktören absolut senast vid deadline, de har överenskommen längd och vinkeln är också den avtalade.

Jag har jobbat som journalist sedan juni 2000. Då var jag klar med utbildningen på JMG i Göteborg och flyttade till Stockholm och Ny Teknik. Fem år som reporter, projektledare och arbetsledare blev det på tidningen.

Sedan 2006 är jag frilansreporter. Jag skriver, föreläser och leder workshops. Och så gör jag podcasten Digitalsamtal tillsammans med Carl Heath.

Uppdragsgivare

h

Artiklar, böcker och research

Båtnytt

Dagens Industri

Dagens Nyheter

Driva Eget

Finansliv

Fokus

Forskning och Framsteg

 

Internetstiftelsen i Sverige

Integritetskommittén, Regeringskansliet

InternetWorld

Journalisten

Ny Teknik

IVA Aktuellt

w

Föreläsningar & workshops

Altitude Meetings

Dalboskolan, Frändefors

Engelska Skolan, Enskede

Fackförbundspressens dag

Fridaskolan, Vänersborg

Grästorps Kommun

Göteborgs Universitet

Hallstahammars Kommun

Kultur i Väst

Landstinget i Västmanland

 

Ljungskile Folkhögskola

Mediapoolen Västra Götaland

MinÄlv

Sundbyberg Stad

Svensk förening för informationsspecialister

Talentum Events

Thoren Framtid

TTELA

Trygghetsrådet

Vänersborgs Kommun

Digitalsamtal

Tillsammans med Carl Heath gör jag podcasten Digitalsamtal. I intervjuer och samtal med varandra sätter vi in teknikutvecklingen i ett samhällsperspektiv. Vi pratar om hur tekniken påverkar och förändrar förutsättningarna för enskilda medborgare, för företag och för demokrati. Det senaste avsnittet, om kunskapsdelning i offentlig sektor, kan du lyssna på direkt här på min webbplats. Alla tidigare hittar du på digitalsamtal.se.

Kontakt

3 + 1 =

Vill du inte använda formuläret här bredvid (och det bör du inte göra om du vill skicka ett känsligt tips) går det också bra att ringa 0521-570001 eller skicka e-post till anders@thoresson.net. Om du vill skicka krypterad e-post är fingeravtrycket till min PGP-nyckel
4D40 63DC 8668 76C0 49B8 F625 DFF9 36FC E21A E20F
Ett ännu enklare sätt att skicka krypterade meddelanden till mig är att använda Wire. Sök efter min e-postadress så hittar du mig där.För att lära dig mer om anonymitet och kryptering på nätet rekommenderar jag att du läser de guider jag skrivit om Tor och PGP.Både på Facebook och på Twitter är mitt användarnamn thoresson.