World of Goo for iPad on the iTunes App Store
World of Goo är riktigt bra i datorn. Enligt vad jag läst läst, har inte testat än själv, är det ännu bättre i iPad-versionen.
Security Guru Launches iPhone App To Hack Colorblindness – Andy Greenberg – The Firewall – Forbes
2008 avslöjade Dan Kaminsky ett stort säkerhetshål i DNS-systemet. Nu får han rubriker igen, för en smart mobilapplikation som hjälper färgblinda.
What will kill Facebook? – swombat.com
Ett trovärdigt resonemang som leder fram till att frågan är felställd. Bevis på vägen är bland annat Windows Vista.
Facebook Uses Face Recognition To Help Tag Photos
Facebook utökar funktionerna för ansiktsigenkänning. I Filter har jag skrivit en kort text om hur ansiktsdetektering fungerar.
How Flipboard Turned Web Noise Into iPad Gold | Gadget Lab | Wired.com
Jag har fortfarande inte förstått storheten med iPad-appen Flipboard. Att twitterflödet och Facebook-uppdateringarna ser snyggare ut än på många andra ställen råder det ingen tvekan om. Att Flipboard idag får stöd för Google Reader är givetvis en stor nyhet, men för mig som prenumererar på ett par hundra flöden blir den funktionen snabbt omöjlig att överblicka.

Intressant är däremot slutet på den här artikeln hos Wired. Att Flipboard har idéer om hur de ska kunna hjälpa innehållsleverantörerna att tjäna pengar har jag för mig att jag läst tidigare. Men de har tydligen också tankar på hur alla de som delar med sig av läsvärt innehåll också ska kunna tjäna en (liten?) slant, ett slags frilansande redaktörer med hela nätet som källa att ösa ur.

Gawker Media users’ top 50 passwords – Holy Kaw!
Det här är fascinerande. Gawker hackas och miljontals lösenord stjäls. Någon sammanställer en lista över de vanligaste. Långt i från alla har tagit till sig gällande råd om vad som krävs för att någorlunda säkert lösenord…