Många av de artiklar jag skriver bygger på omfattande research, både i form av inläsning och intervjuer. Innan jag sätter mig och skriver artikeln behöver jag strukturera upp innehållet så tydligt som möjligt.

Det är då jag startar Tree.

Till OS X finns en uppsjö av så kallade outliners, program som hjälper till att just ordna struktur i tanken. En av de populäraste är OmniOutliner, men för mig är det lite som att använda Word istället för Ulysses: Mer avancerat än vad jag faktiskt behöver, med fler funktioner än jag har glädje av och därmed har lust att betala för.

När jag hittade Tree insåg jag att det matchar mina behov perfekt. Bra knappkommandon för att snabbt kunna lägga till nya saker i utkastet, ett fåtal funktioner för att förstärka det jag skriver med färg och form men i övrigt inte så mycket mer.

Enda önskemålet: Att jag skulle kunna exportera utkasten till Markdown-formaterade textfiler.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.