För att få mycket gjort vid datorn är det viktigt att komma ihåg att lämna den ibland och ta rast. Både för mental och fysisk återhämtning.

Jag blir ofta sittande lite för länge åt gången, inte minst när jag håller på att skriva en artikel. Med stela axlar, stel nacke och huvudvärk som resultat.

Men sen jag började använda det lilla programmet Rest har jag blivit bättre på att resa mig från skrivbordsstolen. Rest påminner mig om att ta rast med jämna mellanrum – genom att helt enkelt lägga upp en skärmbild med förslag “skrivbordsgymnastik” att utföra under pausen.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.