Marco Arment är en amerikansk utvecklare som gjort två av de program jag använder allra mest i min omvärldsbevakning: Poddspelaren Overcast och läs-senare-lösningen Instapaper.

Hans senaste program är mycket enklare men kan ändå ha stor betydelse för hur mycket jag får gjort på jobbet.

Jag försöker hålla mig borta från e-posten i början av varje arbetsdag. Ofta går det bra. Men när jag efter någon timme eller två på jobbet startar Mailmate för att se vad som dykt upp i inkorgen glömmer jag ofta att stänga e-postprogrammet igen efteråt.

Och trots att jag slagit av notifieringar för att e-postprogrammet inte ska göra sig påmint är det ändå alldeles för lätt att titta förbi i inkorgen då och då.

Det är här Quitter, Arments senaste program, är till hjälp.

Quitter håller koll på hur länge jag lämnat Mailmate oanvänt och stänger efter tio minuter e-postprogrammet. Det här kan spara ström, men för det använder jag Endurance.

För mig är den stora vinsten med Quitter att få bort program som pockar på uppmärksamhet ur mitt synfält.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.