Vänta med inkorgen och börja istället arbetsdagen med de viktigaste uppgifterna. Men om dagens första uppgift är att skicka e-post? Då måste en ju starta e-postprogrammet med överhängande risk att bli distraherad av det som dyker upp där.

Letter är ett litet e-postprogram för Mac som erbjuder en lösning på det problemet. Letter kan nämligen inte ta emot e-post, bara skicka. Dessutom med stöd för Markdown, vilket snabbar på skrivandet, och möjlighet att lägga in flera olika avsändaradresser för den som har flera olika e-postkonton.

Letter visar inga listor över mappar, ingen inkorg, inget annat än ett tomt blad där jag skriver mina mail och en knapp för att skicka iväg dem. Perfekt de dagar som inleds med en massa mejlskrivande.

På en dator med Windows kan en lösning vara att installera två e-postprogram, där det ena inte hämtar ny e-post och därmed får samma begränsning som Letter.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.