Den här webbplatsen använder WordPress som publiceringssystem, precis som en fjärdedel av internets alla webbplatser. Att tipsa om WordPress behöver jag därför knappast göra.

Däremot vill jag tipsa om det tema jag valt att använda: Divi.

Hur många andra teman jag använt innan Divi minns jag inte, men jag tror att det åtminstone är tre. Med Divi har jag för första gången fått ett tema som låter mig bygga en webbplats som ser ut och fungerar precis som jag vill. Tack vare ett väldigt stort urval av olika moduler – för bloggar, för knappar, för texter, för multimedia, för grafik, för kontaktformulär och så vidare – är jag inte begränsad till ett upplägg som tema-makaren tycker är bra. Istället kan jag klicka, dra och bygga sidor i väldigt snabb takt.

Det är som att bygga en webbplats med hjälp av Lego. Rekommenderas starkt.

Under sista året har dessutom Divi fått många nya finesser under skalet. Som möjligheten att göra A/B-tester1 och att dela färdiga layouter med andra användare. Bra support och bra community, bland annat i form av en väldigt aktiv Facebook-grupp är också saker som gör Divi till ett bra val.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.


  1. Ett A/B-test innebär att man skapar två eller flera versioner av samma sida på webbplatsen och sedan slumpar fram vilka besökare som får se vilken version. Utifrån vad besökarna som får se A respektive B sedan väljer att göra går det att dra slutsatser om vilken version som fungerar bäst.