GoodReader och Hightlights är ett sätt att jobba smartare med pdf-dokument i iPad och dator. Men det finns många andra tillfällen då jag jobbar med platta och dator sida vid sida.

Ibland handlar det om att flytta text från iPad till dator. Det kan handla om en artikel jag läser och vill citera i en text jag skriver. Ett sätt är att skicka mejl till mig själv.

Ett bättre sätt är att använda ett gemensamt klippbord som delas av både iPad och dator (och iPhone också, för den delen). Det finns flera sådana alternativ, det jag valt att använda heter Copied.

Det jag kopierar i ena prylen dyker strax där efter, via Apples iCloud, upp i de andra också. Väldigt smidigt när jag läser texter jag vill citera mycket ur. Kopiera, kopiera, kopiera medan jag sitter i fåtöljen med iPaden. Sen flyttar jag över till datorn och lägger in textsnuttarna på rätt ställen.

Copied har alltså de grundläggande funktioner jag behöver. Men också några andra: Det går att kopiera bilder, och vill man kombinera flera urklipp till ett är det också möjligt. Bra är dessutom att det går att använda olika “mallar”. Länkar kan till exempel klistras in som färdig Markdown-text om man behöver det.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.