Mitt twittrande är till stor del länkar till saker som jag tycker är intressanta. Sakerna jag vill tipsa om är sånt jag hittar i min RSS-läsare, i mitt twitterflöde, i grupper på Facebook eller på andra sätt. Eller helt enkelt saker jag skrivit själv, antingen här på min egen webbplats eller hos någon av mina uppdragsgivare.

För att kunna sprida ut de här länktipsen jämt över dagen, och för att kunna lägga upp tweets för publicering i framtiden, använder jag Buffer.

Buffer är en tjänst som kopplas ihop med sociala medier som Twitter, Facebook och Linkedin. Där skapar användaren statusuppdateringar som ska publiceras i framtiden, sparar dem och låter sen Buffer göra resten.

Det går antingen att själv bestämma tidpunkt då något ska publiceras, eller låta Buffer ta hand om det också, utifrån en i förväg bestämd publiceringstakt.

Tack vare Ifttt går det dessutom att automatisera en hel del. Jag har till exempel ställt in så att RSS-flödet från min sajt automatiskt buffras till Twitter, och samma sak med artiklar som jag stjärnmärker i min RSS-läsare Inoreader.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.