Tack vare din framgångsrika omvärldsbevakningTwitter börjar du hitta massor av intressanta länkar. Men du hinner inte alltid läsa dem direkt. Vad gör du?

Ett sätt är att skicka dem med e-post till dig själv. Problemet är att inkorgen inte är det bästa stället för saker som du vill komma ihåg att läsa.

Ett annat alternativ är att använda Twitters funktion för att hjärtmärka tweets. Då har du öronmärkt tweeten och kan enkelt hitta den igen.

Ett tredje alternativ är att öppna länken och sen spara den till Instapaper eller Pocket.

Båda de två senare alternativen funkar, men har också sina problem. Hjärtmärkta tweets ligger förvisso och väntar på dig. Om du kommer ihåg att gå igenom högen. Att spara till en läsa-sen-tjänst som Instapaper är bättre, men att öppna länkar och sen klicka på spara är trots allt en liten tröskel att ta sig över.

Ifttt är lösningen. Ifttt går att koppla ihop med Twitter på många olika sätt. Att skapa en regel som sparar hjärt-märkta tweets till högen med intressanta artiklar är ett väldigt bra användningsområde.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.