Att arbetet med ett projekt stannar av kan bero på att du inte vet vad du ska göra härnäst. Men det kan också bero på att du inte kan fortsätta jobba eftersom du väntar på något. En rapport som ska bli klar om en vecka. Ett mail från en kund. Ett beslut från en chef.

När du gör veckogenomgången, fundera på vad nästa steg är för vart och ett av dem. När du stöter på projekt där du inte kan komma vidare utan input utifrån, skriv då upp vad du väntar på, från vem. Och lägg gärna till ett datum då du började vänta.

Tillsammans kan de tre uppgifterna – vad, från vem och hur länge – ge dig en snabb överblick över vad det är som fördröjer dig och när det kan vara läge ett påminna om det du väntar på.

Foto: Barney Moss


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.