När jag läser mina RSS-flöden hittar jag en hel del som är intressant nog att tipsa andra om. Det gör jag framför allt på Twitter.

Och det finns sätt att göra det tipsandet så enkelt som möjligt. I Instapaper, som jag använder som virtuell att läsa senare-hög, går det att se till att artiklar som jag gillar automatiskt hamnar på Twitter och Facebook.

I Inoreader använder jag Ifttt för att skicka de artiklar jag gillar vidare till Twitter. Men inte direkt. Istället mellanlagrar jag dem på Buffer.

Buffer är en tjänst där det går att ladda upp ett stort antal tweets för senare publicering, varpå de portioneras ut med mellanrum så jämna som jag valt att ha dem.

Att jag valt att den lösningen för min RSS-läsare beror på att jag ofta hittar ett stort antal tipsvärda länkar när jag går igenom mina flöden. Genom att använda Buffer ser jag till att de potioneras ut en i taget, istället för alla på en gång. Och dessutom kan jag styra så vilken tidpunkt på dygnet som tipsen dyker upp.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.