Om du ofta upprepar samma sökningar på Twitter finns det ett sätt att spara tid: Spara sökningen. Inte minst för mer komplicerade sökningar, som de geobaserade, är det här ett bra alternativ.

Sparade sökningar fungerar som ett slags bokmärke. När du placerar muspekaren i sökfältet på Twitter dyker en meny upp nedanför det. Här hittar du de senaste sökningarna du gjort, men också alla de sökningar du sparat. Med ett musklick kan du sedan upprepa dem om och om igen.

En bra finess är att de sparade sökningarna också dyker upp i många av de twitterprogram som finns, både för mobiltelefoner och datorer, och därmed finns tillgängliga varthän du än twittrar ifrån.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.