Vi har redan konstaterat att det kan finnas anledning att följa twitter-konton från RSS-läsaren: På Twitter ligger fokus på realtidskommunikation, medan en RSS-läsare är ett sätt att bromsa flödet och låta det vänta tills dess att du har tid att titta till det.

Men det är inte bara specifika konton som är intressanta på Twitter. Innehåll kan också upptäckas via hashtaggar eller andra sökningar, till exempel baserade på platsen som de skrevs ifrån.

Att spara sökningar på Twitter är ett sätt att enkelt göra om dem i framtiden. Ett annat sätt är att spara själva tweeten.

Ifttt kan hjälpa dig att göra just det. Ifttt är en tjänst som gör det möjligt att koppla ihop olika webbtjänster med varandra. Som Twitter med Google Drive.

Efter att ha skapat ett konto på Ifttt och anslutit tjänsten till dina konton på Twitter respektive Google Drive är det bara att börja bygga “Ifttt-regler”:

  • Låt Ifttt hålla koll efter tweets där du omnämns.
  • Låt Ifttt hålla koll efter tweets med hashtaggar du är intresserad av.
  • Låt Ifttt hålla koll efter tweets skickade från en viss plats.
  • Låt Ifttt hålla koll efter konton skickade från ett visst konto med en viss hashtagg.

Det går att göra listan lång. Och så fort Ifttt hittar en tweet som matchar din bevakning sparas den som en ny rad i ett kalkylblad hos Google Drive. Sen kan du när du har tid titta igenom dina kalkylblad på Google Drive för att se om där finns något som fångar ditt intresse.

Och om det är väldigt specifika saker du vill bevaka kan Ifttt också skicka notifieringar till din mobiltelefon.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.