När jag skriver gör jag det nästan alltid med samma musik i högtalarna. Vet inte hur länge sedan det var jag hittade Anders Mildners Spotify-lista Skrivmusik. Men jag fastnade för den direkt.

Någonstans har jag läst teorier (om jag minns rätt vetenskapligt belagda, så egentligen mer än teorier) om att det går att träna hjärnan att förknippa hörselintryck med vissa aktiviteter.

Det är min bestämda uppfattning att jag numera kliver in i ”skrivläge” så snart jag startar den spellistan – jag lyssnar aldrig på den när jag inte skriver. Jag tror också att min förmåga att fokusera på det som ska skrivas förstärks ytterligare att jag valt ett inverterat färgtema i Ulysses: Ljus text på mörk bakgrund till skillnad från alla andra program jag använder där texten är svart på vit bakgrund.

Rätt musik och rätt utseende på skärmen, sen skriver texten sig själv. Tänk om det var enkelt.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.