Listfunktionen är Twitters motsvarighet till mappar i en RSS-läsare, ett verktyg för att skapa ordning i inflödet av information.

För att lägga till ett konto på en lista besöker du profilsidan och klickar på kugghjulet. Upp dyker en meny där Lägg till eller ta bort från listor… är ett av alternativen. Efter ett nytt klick dyker ett fönster upp där du väljer vilken av dina listor kontot ska läggas till på. Här kan du också välja att skapa en ny lista, och då också bestämma om den ska vara offentlig eller privat. Värt att notera är att du inte måste följa ett konto för att kunna lägga till det på en lista.

På ett kontos profilsida kan du också se vilka listor det är med på eller följer. Listor av båda slagen kan vara intressanta för dig att följa, eller åtminstone hitta nya konton att följa. Klicka på Listor i menyraden för profilsidan du tittar på, och välj sedan Prenumererar på respektive Medlem av.

Listor är också ett sätt att göra Nuzzel lite extra användbart.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.