Uppdatering: Twitter verkar ha inaktiverat MagicRecs. Däremot finns liknande funktioner numera inbyggt direkt i bland annat Twitters mobil-appar.

Det finns ett konto som jag tycker att alla twitteranvändare ska följa: @MagicRecs.

Kontot är ett “experiment” från Twitter. (Ett långlivat sådant, MagicRecs har nyligen firat tre år.) Syftet med kontot är att skicka personliga rekommendationer till Twitters användare.

Och min upplevelse är att det fungerar riktigt bra.

MagicRecs håller nämligen koll på vad alla andra konton du följer på Twitter har för sig och kommer med förslag baserat på det.

Om flera av de konton du följer plötsligt börjar följa ett konto, då är du kanske också intresserad av det.

Om flera av de konton du följer plötsligt börjar använda samma hashtagg, då är du kanske också intresserad av den.

Om flera av de konton du följer plötsligt gillar eller retweetar 1samma tweet, då är du kanske också intresserad av den.

På samma sätt som RSS-läsaren Fever hittar intressanta webblänkar hjälper MagicRecs alltså till att hitta intressant twitterinnehåll. Och precis som Fever gör MagicRecs det baserat på val du redan gjort, vilka RSS-prenumerationer du har i din RSS-läsare och vilka konton du valt att följa på Twitter.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.


  1. Att retweeta är att skicka en tweet vidare till sina följare.