Twitter är i första hand ett verktyg för realtidskommunikation. Men det finns olika sätt att blicka tillbaka i flödet. Ett är att använda sökfunktionen.

Längst upp i webbläsaren finns en sökruta när du är inloggad på ditt Twitter-konto. Men ofta föredrar jag att använda den avancerade sökfunktionen.

Här går det att avgränsa din sökning på många olika sätt: Vilka ord ska vara med? Vilka får inte vara med? Är de tweets du letar efter skickade från eller till ett visst konto? Kanske är det ett twitterutbyte mellan två konton du letar efter.

Jag använder ofta det sista alternativet, ibland i kombination med avgränsningen i tid, för att hitta twitterdiskussioner jag haft med andra konton. Ett väldigt effektivt sätt att påminna mig om vad som faktiskt skrevs, eller vad någon tipsade om som svar på en fråga jag ställt.

Det går också att använda Ifttt för att bevaka Twitter med hjälp av sökningar.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.