Att skriva ner det som ska göras på uppgiftslistorna är en självklarhet. Men det finns också anledning att skriva ner sånt som kanske, möjligen, eventuellt måste eller förhoppningsvis ska göras eller hinnas med, någon gång i framtiden.

För mig är mina listor ett sätt att slippa stress på jobbet. Att veta vilken uppdragsgivare jag lovat vad och när. Att listorna hjälper till att hålla stressen borta handlar dels om att de ger överblick över bland annat mina deadlines.

Men det handlar också om att jag slipper ha allt som ska göras i huvudet. När jag inte behöver ägna tankekraft åt det kan jag ägna tankekraft åt att skriva istället. (För självklart har jag sett till att ha en bra säkerhetskopia på mina listor, så att det inte är en katastrof om listprogrammet kraschar.)

Och det är just för att slippa hålla för många saker i huvudet som jag inte bara skriver ner det jag ska jobba med nu, utan också sånt som jag kanske ska jobba med i framtiden. Lösa artikelidéer, tänkbara uppdragsgivare att kontakta, nya tjänster att testa, möjliga gäster till podden Digitalsamtal och så vidare.

Se därför till att ha en kanskelista. Och ta för vana att titta igenom den då och då.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.