Uppgiftslistan är din egen, och sannolikt är det inte någon annan som ska läsa den. Men ett råd är att ändå formulera det du skriver ner på listan som om någon annan skulle läsa – och förstå.

För att ta ett exempel: Jag har ett par redaktörer som jag regelbundet jobbar med, och som jag därför skickar e-post eller ringer till åtminstone någon gång i veckan.

Då räcker det inte att skriva Ring X eller Skicka mail till Y på mina listor. När jag skriver det vet jag vad samtalet ska handla om och vad mailet ska innehålla. Men om ett par dagar, när jag har tid att ringa eller skriva ett mail, kommer jag ihåg det då?

Inte säkert.

Av samma anledning kan jag inte heller skriva Skriv artikel eller Gör intervju på mina listor.

Låt istället sakerna på dina listor innehålla tillräckligt mycket detaljer för att du inte ska behöva fundera på vad du ska göra.


Det här är ett inlägg i årets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlägg varje dag under 100 dagar i sträck, med start den första mars. Jag är med för första gången och har bestämt mig för att skriva 100 inlägg som hjälper dig att använda din dator på ett smartare sätt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa något av det jag skriver kan du prenumerera på mejllistan här nedan. Eller lägga till min webbplats i din RSS-läsare.

Länkar till alla mina tips hittar du här.