Några uppmärksamma läsare har undrat om bilden i inlägget från Webcoast. Skärmdumpen visar min RSS-läsare Fever och i listan med mappar finns en som heter Folkvalt.

Vad den innehåller?

Ett delat redaktörsskap för nätet, ett konkret exempel på det jag skrev om tidigare i veckan.

I Folkvalt finns RSS-flöden som samlar länkar från olika håll på nätet. Vi tar dem uppifrån och ned:

  • Medium är den hajpade publiceringsplattformen från twittergrundaren Ev Williams. Anställda redaktörer väljer ut guldkorn bland det som skrivs på webbplatsen och via RSS-flödet Editor’s Pick får jag dem till min RSS-läsare.
  • Hackers News är en crowdsourcad webbplats där länkar till artiklar om teknik, intressanta företag och annat teknikrelaterat dyker upp. Användarna röstar upp och röstar ner det som länkas och i flödet Hacker News Daily kommer varje dag de tio högst rankade länkarna.
  • Hackernytt är en svensk variant på Hacker News.
  • Instapaper är en läs senare-tjänst dit användarna sparar artiklar de inte hinner med att läsa i samma stund som de upptäcker dem. Instapaper Daily är en sida där dagens mest sparade artiklarna sparas. I min RSS-läsare har jag ett flöde för den populäraste artikeln om datorer och internet och den om naturvetenskap och teknik.
  • Slutligen två flöden från Pinboard, den molntjänst för bokmärken som är en viktig del i hur jag hanterar information på nätet. Det första innehåller bokmärken som dem jag följer på Pinboard sparar, det andra de bokmärken som många sparar och därmed klassas som populära.

Det här är ett i en serie av blogginlägg som handlar om arbetet med en uppdaterad version av Internetguiden Flöden, kvitter och statusuppdateringar – om omvärldsbevakning på nätet. Du kan läsa mer här.