Ett drygt år, ja nästan ett och ett halvt, sedan jag senast publicerade något här på bloggen. I höst är ambitionen att det ska bli mer frekventa uppdateringar. Jag har för tillfället flera uppdrag som innebär mycket inläsning på just det ämne som jag kanske tycker är allra mest intressant att bevaka: Hur samhället påverkas av digitaliseringen. Vilket ju för övrigt också är hela utgångspunkten för Digitalsamtal som nu, efter första sommaruppehållet någonsin, går in på sitt femte år.

Det kommer därför bli en del texter om digitalisering, ”överskottsmaterial” från den research, de poddinspelningar och den omvärldsbevakning som jag ändå ägnar stor del av min tid åt. Allt det där ger upphov till massor av tankar. En del färdigprocessade, en del med mer karaktär av embryon. Jag tänker formulera båda varianterna i text.

Men inte bara det. Jag föreläser mycket. I huvudsak om digitalisering ur ett större perspektiv. Men också en del om de mer personliga aspekterna, hur man som slutanvändare använder teknik på så smarta eller så säkra sätt som möjligt. Så en del sånt kommer det också att bli. Faktiskt som det första ”riktiga” inlägget i den här omstarten.

I morgon får du mitt bästa tips för hur du ska hantera den överfulla inkorgen som väntar när du öppnar e-postprogrammet första dagen efter semestern.